Защо Idol-ът Невена отива на съд...

Отговорът от шефката на Вирджиния Рекърдс Саня Армутлиева
9 ное 2009 17:00, Петя Славова
120
Защо Idol-ът Невена отива на съд...
Саня Армутлиева. Снимка: Вирджиния Рекърдс

След като стана ясно, че Вирджиния Рекърдс така и не успя да се разбере с айдълката Невена, компанията реши да продължи спора в съда.

Защо двете страни не успяха да се договорят, потърсихме отговор от директора на компанията Саня Армутлиева.

Госпожо Армутлиева, миналата седмица се потвърдиха предположенията, че Вирджиния Рекърдс ще се срещне с айдълката Невена Цонева в съда. Какво се случи, че компанията предприема тази крайна мярка?

Срещата в съда е най-цивилизованият и логичен начин да се разреши един такъв принципен спор. Невена Цонева твърди, че вече няма договор с нас, а пък ние и нашите адвокати сме убедени, че договорът е действащ. Съдът ще установи коя позиция е вярната.

В интервю за Dnes.bg през септември казвате, че винаги сте работили с Невена в посоката, в която тя е искала да се движи кариерата й. Защо тогава се стигна дотук?

След всяка нейна медийна изява напоследък ние все повече се изненадваме от твърденията й. Още при първите си срещи с нея след победата й в Мюзик Айдъл ние водихме дълги разговори за това каква музика иска да пее, как си представя бъдещето си и какви са мечтите й. Тя категорично заяви желанието си да пее модерна поп музика.

Подборът на песните за дебютния й албум беше направен от музикални продуценти с безспорен усет за модерната музика (става дума за Миро Гечев и Дара Орешкова от 2AM студио), чието мнение както тя, така и ние много ценим. Дори и една от най-хубавите й песни – "Не изчезвай", с която тя участва в българския конкурс за Евровизия, беше написана за нея от Миро Гечев.

Принципно като правило за всеки нов проект се обръщаме към най-актуалните и талантливи професионалисти в областта на модерния звук, и то не само в България.

Нашата позиция не се е променила. Ние вярваме в това, което сме направили, доказателство за което са огромното количество номинации и награди, които тя и нейният албум спечелиха за много кратък период от време, както и успехът на новите й парчета „Името ми” и „Zoom”.

Явно междувременно музикалните й предпочитания са се променили.

Все пак виждате ли грешка и във вас? Имаше ли нещо, което не дадохте, а Невена искаше от вас?

Отнасяме се критично към себе си във всеки един момент и не се възприемаме като безгрешни, но Невена винаги е създавала впечатлението, че е доволна от това, което й се случва, и че то съвпада с желанията й. Може би е трябвало да бъде по-открита и категорична в комуникацията си с нас. Честно казано, не мога да се сетя дори и за едно нещо, което тя да е поискала по отношение на музикалния й репертоар или имидж, което ние да не сме изпълнили, включително това да има колаборация с Моранди.

Още по темата

Какво поведение трябва да има един артист, сключил договор с голяма компания?

Няма значение дали има договор с голяма или с малка компания. Въпросът е, че всяка от страните – продуцент и мениджър, от една страна, и изпълнител, от друга – поема ангажименти в името на общата цел – успеха на техния проект на всички нива – от феърплея в медиите и рекламата до живите участия на артиста.

В цялата развлекателна индустрия договорите между продуценти и изпълнители са дългосрочни, защото кариерата на един артист се гради с години, с много албуми и с последователна и умна стратегия и инвестиции.

Ето защо всеки един артист, освен талант, трябва да притежава и редица други качества, за да е успешен, като например: реална самооценка, силна индивидуалност и характер, интелект, любопитство към света, креативност, желание за участие в целия творчески процес и т.н.

Дори и да има различия, те най-често са градивни, когато артистът знае какво иска и са преодолими чрез общуване.

Защо се случва това – неправилно разбиране на договора или неправилно разбиране на статуквото на „звездите“?

Не бих могла да правя обобщения в тази връзка. Всичко е строго индивидуално.

Знаете ли дали Невена има вече друг продуцент?

Не, а и не би могла да има, защото тя все още има договор с нас.

Как според вас ще се развият нещата оттук нататък?

Съдът ще реши!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Гяню преди 14 години
Пет от най-големите музикални фирми в България дължат над 300 хиляди лева за авторски права на МУЗИКАУТОР."Вирджиния рекърдс" и Анимато мюзик" дължат около 150 хиляди лева.
98
0
 
5
 
! Отговори
Ранчо преди 14 години
Пудела на снимката гледа доста палаво.
97
0
 
0
 
! Отговори
Adagio преди 14 години
Хах, жалките момиченца на Саня са си счупили пръстите пак да бълват простотии!!! Добре, че сте си вие да си пишете, че иначе кой друг да плюе по хората... Некадърни непрофесионалистки, я си размърдайте задниците и свършете нещо полезно, така че артистите да не бягат от вас и да имат успешна кариера. Все още лежите на старите лаври, но се надявам скоро да лъсне цялата помия и гнилоч, която се крие под черупката на "великата продуцентска компания"... Нещастници...
96
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 14 години
абе така като гледам доста необективни мнения има и за едната и за другата страна, но очевидното не може да се пренебрегне и то е че невена не става за това, което и бяха приготвили ... явно грешката им е взаимна
95
0
 
0
 
! Отговори
Ганчо преди 14 години
Хохохо...Гледам служителите на вирджиния рекърдс пак са се втурнали да пишат коментари против Невена :) Бравос, бравос :)Ей това не мога да го разбера:Да си фен на някой изпълнител ОК *** да си фен на някой продуцент...Само некой който си пада по садо-мазо може да предпочете тая овца Саня пред Невена! Муахахах....
94
0
 
2
 
! Отговори
aman преди 14 години
koia beshe nevena? goliama rabota 4e si prekratila dogovora, porednata selianka v sofia, no ve4e s priiitenzii.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ami to i prolicha na Nevena, che q biva mnogo v govoreneto i te veche ne i dadyt dumata. :) Po-loshoto e, che i v peeneto ne q biva.
92
0
 
0
 
! Отговори
aida преди 14 години
Ало, Инвестор!!!Като пишете, че кака Саня съди Невена Цонева, защо не потърсихте и втората страна за коментар?!?! Или сме длъжни да четем само изявления за "морал" на една алчна и не особено успешна жена? Защото за агенцията на Саня знаем много добре какво е вътре и какъв хаос и непрофесионализъм цари. Но иначе по медиите със заплахите е много силна. Не ви отива да отразявате нещата така едностранчиво.
91
0
 
0
 
! Отговори
съученичка преди 14 години
ей най-накрая да се намери някой, който да осъди тази лъжла невена
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mi she q sudqt razbira se, tolkova napraviha ot virginia da se seshtat horata koq e tq. nqkoi pomni li ot vas pobeditelq ot onova predavane po Nova ili na Slavcho ot typoto systezanie???
89
0
 
1
 
! Отговори
жорко музикант преди 14 години
Виржиния много пари набутаха в невена, за да направят от нея звезда. прикриваха глупостта й непрекъснато. Не става!!! Има къде по добри певици където можеха да продуцират вместо това кръчмарско девойче.
88
0
 
0
 
! Отговори
Pablo преди 14 години
Ето какво прави славата с някои хора! Започват да си мислят, че са над всичко и не ги лови ни договор, ни нищо. Сега да си ходи Невена по съдилища и да си носи последствията!
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
v 4ujbina samo nas ni 4akat hahaha tam pa e tolko trudno vuobste. kvo zna4i dobri producenti ima li? i koi talantlivi hora sa napravili nesto navun??? absurd
86
0
 
0
 
! Отговори
petinka преди 14 години
pro4etoh komentarite po-dolu i sam potresena kolko zlobni i loshi hora sme. ot virjinia bili takiva, nevena bila onakava. sled kato ima spor po dogovora, horata iskat da se razreshi v sada. tova e savsem normalno. navsyakade po sveta e taka. zashto tryabva vednaga da se obijda nyakoi????
85
0
 
0
 
! Отговори
ливайн преди 14 години
Певачките - по кръчмите!
84
0
 
0
 
! Отговори
виктор преди 14 години
ми много ясно че ще си промени музикалния вкус цонева, при тази фамилия какво очаквате. трябваше да си я дадете на слави трифонов да си пеят 'моме калино' с него и всички щяха да са простодушно щастливи. а не да се опитвате към моранди да я бутате... всяка жаба да си знае гьола
83
0
 
0
 
! Отговори
силвия преди 14 години
много ми харесваше в началото невена, струваше ми се скромно и добро момиче което пее прилично, мислех си че ще израстне наистина в голям изпълнител, но сега като я гледам по телевизията каква голяма уста е отворила и как нагло се държи явно всичко е било поза от нейна страна, освен това дори пя фалшиво
82
0
 
0
 
! Отговори
KOL4O преди 14 години
*** тя много грозна мааааааааа!
81
0
 
0
 
! Отговори
misho преди 14 години
Върти ми се един въпрос: Има ли изобщо добри продуценти в България? Много талантливи хора отидоха в чужбина, точно поради некадърността на някои "стари кучета" в шоубизнеса. Да не говорим, че всяка нова и различна идея на някой талантлив не се приема или просто продуцентите налагат, това, което на тях им изнася. Не защитавам Невена/въпреки, че има качества/ защото, когато има договорни отношения, те трябва да се спазват. В случая си мисля, че и двете страни имат вина...
80
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Нека и аз се изкажа. Може би знам нещо за тези откачени дами, работещи във въпросната фирма. Там наистина няма и не е имало нито един мъж, освен бившия любовник на Армутлиева - наглия пират и приятел на Красмир Премянов Майкъл Кунстман, лека му пръст. Виржиния рекърдс е изключително непрофесионално работеща музикална компания. Тя е в състояние да провали всеки клетник изпълнител, залъгал се да работи с нея. Г-ца Армутлиева и нейните "женки", както тя нарича "пиарките" си, са гола вода във всяко отношение и нямат нито пазарен нюх, нито адекватно бизнес поведение. Да са живи и здрави журналистите, които те залъгват с някое промо-дискче, че да вдигат джабала до небесата и да хвалят "успехите" им. Некадърността на Виржиния е безгранична. Те провалиха кариерата на Невена Цонева, същото ще се случи и със следващия мюзик айдъл - Тома. Не умеят да продуцират, а по идиотското стечение на обстоятелствата, че са лицензиант на Юнивърсъл, получават правото да работят с всички айдъли. А там има хора с потенциал, които така ще си отекат - кретена от Айтос Иван Ангелов, който с малко повече работа може да стане истинска pop-ironic star, Тедор Койчинов от миналия сезон, Нора, Деница и т.н.